Workshops voor ouders bij HBC

Op de donderdagen 11 en 25 januari vanaf 20:00 uur worden bij HBC Tafeltennis workshops gegeven.

De cursus TT1 is bedoeld voor ouders die graag wat meer willen leren over het begeleiden van jeugdwedstrijden en het sportplezier van
kinderen, en hoe zij daarbij een rol kunnen spelen. Ook kan de cursus interessant zijn voor andere vrijwilligers van de club.

De TT-1 bestaat uit twee bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is een workshop die “Lang leve de sportouder” heet. In de workshop “Lang leve de sportouder” nodigen we sportouders op de vereniging uit. Ze gaan samen met de trainers en/of coaches en de bestuurders van de vereniging het gesprek aan over het vergroten van het sportplezier van de kinderen en welke rol zij daarin spelen. Dit met de mening van de kinderen zelf in het achterhoofd.

Bij de tweede bijeenkomst leer je meer over de tafeltennissport en over het begeleiden van jeugdteams. Ideaal voor ouders, oudere junioren en andere vrijwilligers die jeugd of een jeugdteam begeleiden bij toernooien of competitiewedstrijden en die nog weinig ervaring hebben met begeleiden in het tafeltennis. Zaken als ‘Hoe wordt een speler benaderd die net verloren heeft?’ of ‘Wat doet de begeleider en wat doet de aanvoerder?’ worden behandeld. Hiermee kunnen ouders een rol spelen in het begeleiden van kinderen bij competitiewedstrijden en toernooien.

Tijdens de workshop komen de volgende thema’s aan bod:
-sportplezier voor kinderen
-onze eigen emoties
-positief benaderen
-effectief complimenteren

Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden dus deelname is gratis. Opgeven kan bij Jeroen Kuijt.